Om Quality Horses

Quality horses ble etablert i 2005 med bakgrunn i generasjonsskifte på gården Skinstad. Endring av driftsform fra tradisjonelt jordbruk til hest og hesteavl ble en realitet. Gården ligger nær Norsk Hestesenter, Starum, ca 20 km fra Gjøvik.

Man tar sikte på å avle og utdanne oldenburgere av prima kvalitet, fra de beste Tyske og Danske blodslinjer for salg i det skandinaviske markedet.

Det er grunnleggende at man bevarer fordelene ved den rasetypiske oldenburgeren, med sitt fantastiske gemytt og flotte bevegelser inklusive schwung og sterkt bakbensdriv. Hestene kjennetegnes ved en aktiv motor(fremdrift) samtidig som de er lett styrbare.

Avlsmaterialet består av renrasede oldenburgere av topp klasse for avl av foredlede hester, basert på nøye utvelgelse av de best kårede hingstene egnet for den aktuelle hestens bruksområde. Ved hjelp av unike løsninger er sæd fra de beste hingstene i hele Vest-Europa tilgjengelig.

Quality horses er etablert og drives av Johnny Skinstad og Elin Engelien. Johnny er er økonom av yrke og ansatt i et tysk bilkonsern, men er aktiv næringsutøver innenfor avl av oldenburgere.

Quality horses kan tilby hester av topp kvalitet til bruk innenfor dressur og sprangridning samt konkurranse eller oppdragskjøring. Hestene har gjennomgående et gemytt som i stor utstrekning gjør at man unngår ulykker også for uerfarne personer, samtidig som hestene har kvaliteter som gjør de egnet til konkurranse på nasjonalt nivå.

 

Kontakt:

Telefon +47 948 12 550
kontakt@qualityhorses.no